Vraag en Antwoord

Cursus? Cursusmarkt.com

Vraag en Antwoord

ADVERTENTIE PLAATSEN

Wat zijn de regels voor het plaatsen van een advertentie?
Zie onze algemene voorwaarden voor een overzicht. Gebruik maken van de diensten van Cursusmarkt.com betekent automatisch dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden.
Welke advertenties kan ik plaatsen op Cursusmarkt.com en wat zijn de kosten?
U kunt per advertentie en per advertentietermijn slechts één cursus, training, workshop, webinar (of product of vacature) aanbieden, de categorie trainingsbureaus, opleidingsinstituten uitgezonderd.
3 SOORTEN ADVERTENTIES
1) basisadvertentie: gratis
plaatsing gedurende 60 dagen
2) advertentie met een link naar uw website: tot 1 januari 2016 is tevens deze advertentie gratis
plaatsing gedurende 60 dagen
Vanaf 1 januari 2016 kost een advertentie met link € 4,- per 60 dagen.
3) topadvertentie: € 6,- extra
plaatsing gedurende 30 dagen
Een basisadvertentie die topadvertentie is, kost dus € 6,- in totaal.
Een advertentie met linkvermelding die topadvertentie is, kost tot 1 januari 2016 ook € 6,- in totaal. 
Een advertentie met linkvermelding die topadvertentie is, kost vanaf 1 januari 2016 € 10,- in totaal
(€ 4,- kosten advertentie met link plus € 6,- kosten topadvertentie).

OVERIG ADVERTEREN:
vermelding linkpartner: € 15,- per 180 dagen
banner verticaal/klein: € 15,- per 60 dagen
banner horizontaal/groot:€ 20,- per 60 dagen

soort advertentie

advertentiekosten

advertentieduur

basisadvertentie

gratis

60 dagen

advertentie met link

gratis tot 01-01-2016
€ 4,- (incl. BTW) vanaf 01-01-2016

60 dagen
60 dagen

topadvertentie

€ 6,- extra   (incl. BTW)

30 dagen

linkpartner

€ 15,-          (incl. BTW)

180 dagen

banner verticaal

€ 15,-          (excl. BTW)

60 dagen

banner horizontaal

€ 20,-          (excl. BTW)

60 dagen


kosten advertentie omhoog plaatsen
:                   € 2,- per keer (incl. BTW)

administratiekosten advertentie verlengen:          € 2,- per keer (incl. BTW)
Dit is exclusief de eventuele advertentiekosten.
Voor het verlengen van banners worden geen administratiekosten in rekening gebracht.
Hoe kan ik een advertentie plaatsen?
U registreert zich eerst eenmalig. Ga naar de homepage, ga naar Home (linkerkolom), klik op Gratis inschrijven en voer uw gegevens in. Nadat u zich heeft geregistreerd, kunt u direct een advertentie plaatsen. Een advertentie plaatsen: ga naar de homepage, ga naar Home (linkerkolom), klik op Advertentie plaatsen en log in met uw inloggegevens. Kies de categorie en eventueel de subcategorie waarin de advertentie moet komen en klik op Volgende. Vul de velden in die verplicht zijn, controleer het e-mailadres en klik op Advertentie plaatsen. Houd er bij het samenstellen van uw advertentie rekening mee dat de bezoeker van de site advertenties kan selecteren op prijs, plaatsingsdatum van de advertentie en titel van de advertentie. Voer uw advertentietekst eenmalig handmatig in: om veiligheidsredenen kan een kopie uit een tekstverwerkingsprogramma zoals Word niet juist worden weergegeven. Na de eenmalige invoering kunt u de eigen tekst vervolgens wel als kopie gebruiken voor andere advertenties. (U zou kunnen proberen een tekst zonder tekstopmaak uit een tekstverwerkingsprogramma te kopieëren en te plakken.) Als u gebruik maakt van betaalde diensten dan klikt u op het einde op het totaalbedrag en wordt u doorgestuurd naar de iDeal-module waar u uw betaling direct kunt afronden. Na de betaling is uw advertentie direct zichtbaar op Cursusmarkt.com.

Wat is een topadvertentie?
Om uw advertentie extra aandacht te geven, kunt u een topadvertentie plaatsen. Het is een advertentie die gedurende een advertentietermijn van 30 dagen zowel bovenaan op de homepage van Cursusmarkt.com wordt weergegeven als bovenaan op de rubriekspagina. Topadvertenties worden geplaatst op datum, de meest recente topadvertentie komt bovenaan. Er kunnen maximaal 15 topadvertenties worden weergegeven op de homepage. Als er meer dan 15 topadvertenties zijn, dan zullen deze afwisselend worden weergegeven. Topadvertenties onderscheiden zich door een afwijkende kleur. In de betreffende gespecialiseerde rubriek kunnen maximaal 10 topadvertenties worden weergegeven. Een topadvertentie kost slechts € 6,- extra; dit is dus exclusief eventuele advertentiekosten.
Hoe kan ik een topadvertentie plaatsen?
-Direct bij het plaatsen van de advertentie kunt u de optie Topadvertentie aanklikken, onder de advertentietekst.
-U kunt ook van een reeds bestaande advertentie een topadvertentie maken. U logt in en gaat naar Mijn account, klik achtereenvolgens op Mijn advertenties, Bewerk advertentie en klik op Volgende. Onder de advertentietekst kunt u de optie Topadvertentie aanklikken. Klik op Volgende en daarna op Advertentie plaatsen.
Hoe kan ik een foto of afbeelding bij een advertentie plaatsen?
-U kunt tijdens het plaatsen van de advertentie een foto of afbeelding toevoegen door bij de optie Afbeelding te klikken op Bestand kiezen.
-U kunt ook in een later stadium een afbeelding of foto toevoegen.
U logt in, gaat naar Mijn account en klikt op Mijn advertenties. Klik vervolgens op Bewerk advertentie en selecteer een foto met de optie Bestand kiezen. Controleer uw gegevens en klik op Advertentie plaatsen. Uw foto wordt nu weergegeven in uw advertentie. U kunt alleen een .gif, .jpg, .jpeg of png foto/afbeelding plaatsen van maximaal 500 kb. We adviseren u een foto bij uw advertentie te voegen. U kunt ook een video toevoegen.
Mijn foto/afbeelding is te groot. Wat kan ik daaraan doen?
U kunt uw foto verkleinen m.b.v. een tekenprogramma zoals Microsoft Paint dat standaard bij Windows levert. U kunt uw foto of afbeelding ook online verkleinen, bijvoorbeeld op www.fotoaanpassen.nl
Ik vind geen geschikte categorie. Wat kan ik doen?
Dan kunt u uw advertentie plaatsen in de subcategorie –overig. U kunt te allen tijde uw advertentie bewerken en uw categorie wijzigen. 
Mijn cursus kan in twee categorieën worden geplaatst. Wat kan ik doen?
Kies de best passende categorie. U kunt vanzelfsprekend ook twee advertenties plaatsen. 
MIJN ADVERTENTIES
Hoelang blijft mijn advertentie op Cursusmarkt.com staan?
Uw advertentie blijft 60 dagen op Cursusmarkt.com staan. Drie dagen voordat uw advertentietermijn verloopt, ontvangt u een mail waarmee u de advertentie met één klik kunt verlengen. Als u niet reageert op deze mail dan wordt uw advertentie automatisch verwijderd. De kosten voor verlengen bedragen € 2,- per keer, plus de eventuele advertentiekosten.
Kan ik mijn advertentie bovenaan plaatsen?
Ja. Omhoog plaatsen kost € 2,- per keer. U logt in, gaat naar Mijn account en klikt op Mijn advertenties. Klik op Omhoog plaatsen, direct onder de advertentiegegevens. De rubriek topadvertenties staat boven de omhooggeplaatste advertenties. 
Hoe kan ik mijn advertentie bewerken?
U logt in, gaat naar Mijn account en klikt op Mijn advertenties. Klik op Bewerk advertentie, direct onder de advertentiegegevens.
Hoe kan ik mijn advertentie verwijderen?
Ga naar Mijn account en klik op Mijn advertenties. Klik op Verwijderen, direct onder de advertentiegegevens.
Hoe kan ik mijn advertentie verlengen?
Drie dagen voordat uw advertentietermijn verloopt, ontvangt u een mail van Cursusmarkt.com waarmee u uw advertentie met één klik kunt verlengen.  Als u niet reageert op deze mail dan wordt uw advertentie automatisch verwijderd. De kosten voor verlengen bedragen € 2,- plus de eventuele advertentiekosten.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord krijgen?
Ga naar de homepage. In de rechterkolom bovenaan ziet u Inloggen. Bij Inloggen klikt u op Wachtwoord vergeten? Vul uw e-mailadres in. Klik vervolgens op Nieuw wachtwoord aanvragen. U krijgt direct per mail een nieuw wachtwoord toegezonden.
Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Ja. Ga naar Mijn account en klik op Mijn wachtwoord. U kunt nu (tweemaal) uw nieuwe wachtwoord invoeren.
Klik op Bijwerken om de wijziging door te voeren.
Kan ik de rubriek/categorie van mijn advertentie wijzigen?
Ja, dat kan altijd. U logt in, gaat naar Mijn account en klikt op Mijn advertenties. Klik op Bewerk advertentie, direct onder de advertentiegegevens.
LINKPARTNERS 
Hoe kan ik gratis linkpartner worden?
Alleen als zakelijke adverteerder kunt u gratis linkpartner worden van Cursusmarkt.com indien Cursusmarkt.com als linkpartner op uw zakelijke website wordt vermeld. Op Cursusmarkt.com wordt dan uw link weergegeven op de homepage in de rechterkolom, zie rubriek Linkpartners. Wat is de procedure? U plaatst Cursusmarkt.com als linkpartner op uw website. Vervolgens stuurt u een mail naar Cursusmarkt.com met het verzoek tot linkpartnerruil. Wij beoordelen uw verzoek en indien wij akkoord gaan, plaatsen wij gratis uw link in de rubriek Linkpartners. Deze linkruil wordt in principe aangegaan voor een jaar tenzij anders overeengekomen. U kunt ook linkpartner worden zonder linkvermelding van Cursusmarkt.com op uw website. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per 180 dagen. Zie de rubriek Linkpartners op de homepage, in de rechterkolom en klik op Ook linkpartner worden?
Hoe kan ik linkpartner worden?
Linkpartner worden kan alleen voor ondernemingen. Uw bedrijfslink wordt geplaatst in de rechterkolom op de homepage in de rubriek Linkpartners. Linkpartner worden kan wellicht gratis, zie hierboven. Verder kunt u al linkpartner worden voor €15,- per 180 dagen. Zie de rubriek Linkpartners op de homepage, in de rechterkolom en klik op Ook linkpartner worden?
BANNERS
Hoe kan ik een banner plaatsen?
Plaats een banner en bereik meer mensen. Voor het plaatsen van een banner dient u contact op te nemen via het contactformulier. Vervolgens berichten wij u over de mogelijkheden van dat moment en de verdere procedure.
Uw banner wordt standaard twee maanden weergeven. Er zijn horizontale (grote) en verticale (kleinere) banners. De horizontale banners rouleren onderling willekeurig in het systeem en dat geldt ook voor de verticale banners. De verticale banners worden in de linker- of rechterkolom weergegeven. Indien u geen banner ter beschikking heeft, kunt u eenvoudig zelf een banner maken via www.gratisbanners.nl. Zie verder onder Hoe moet ik een banner aanleveren? 
Er rouleren maximaal tien banners op de homepage.

Hoe moet ik een banner aanleveren? 
U kunt kiezen uit twee soorten banners: horizontale en verticale banners. Een horizontale banner is groot en moet de afmeting 468x60 pixels hebben. Een verticale banner is kleiner en mag 160 pixels breed zijn. De banners moeten worden aangeleverd in .jpg, .jpeg, .gif of flash formaat. Voor het plaatsen van een banner dient u eerst contact op te nemen via het contactformulier.

ALGEMEEN
Wat is de Advertentie van de week?
Cursusmarkt.com kiest elke week willekeurig een Advertentie van de week uit. Dit is altijd een advertentie met linkvermelding. De advertentie krijgt op deze manier extra aandacht van de bezoekers. De Advertentie van de week is dus geen betaalde dienst. Verzoeken om uw advertentie tot Advertentie van de week te benoemen, worden niet gehonoreerd. Als u niet wilt dat uw advertentie tot Advertentie van de week wordt benoemd, dient u dit voorafgaande aan de plaatsing van uw advertentie aan ons kenbaar te maken via het contactformulier.
Kan ik een adverteerder volgen?
Ja, dat is mogelijk. Als u op een advertentie klikt, krijgt u de gegevens van de adverteerder. In de rechterkolom onderaan kunt u opAdvertenties adverteerder volgen klikken. Telkens wanneer de adverteerder een nieuwe advertentie plaatst of een wijziging in zijn bestaande advertentie-aanbod doorvoert, ontvangt u automatisch een mail. Bij Mijn account staat een overzicht van alle adverteerders die u volgt (zie Adverteerders die ik volg).
Wat zijn lastminutes?
In deze categorie kunnen cursussen, trainingen, workshops, webinars worden geplaatst die op zeer korte termijn van start gaan. Eventueel zijn deze cursussen in prijs verlaagd. 
Wat kan geplaatst worden in de categorie –overig?
Deze categorie is bedoeld voor advertenties die niet in een bestaande categorie passen. Als u een categorie mist in het bestaande aanbod, dan kunt u contact opnemen met Cursusmarkt.com
Wat kan geplaatst worden in de categorie leermiddelen en producten?
Hieronder vallen alleen die (digitale) leermiddelen, literatuur en (leer)producten die betrekking hebben op de betreffende categorie. Advertenties voor leermiddelen en producten die geen betrekking hebben op leren of cursussen binnen de betreffende categorie worden verwijderd.
Welke browsers ondersteunt Cursusmarkt.com?
Cursusmarkt.com ondersteunt alle browsers. Als u (bepaalde) banners niet kunt zien op Cursusmarkt.com, dan is het mogelijk dat uw adblocker/advertentieblokker aanstaat. Als u deze uitzet, ziet u alle banners.
Hoe kan ik advertenties delen met anderen?
Klik op de betreffende advertentie. Klik op Doorsturen via mail in de rechterkolom, onder het kopje Deze advertentie.
Hoe kan ik Cursusmarkt.com instellen als startpagina?
Klik in uw browser op extra en vervolgens op internetopties. Onder de rubriek Algemeen krijgt u de optie startpagina instellen. In de adresregel typt u http://www.cursusmarkt.com en vervolgens klikt u op OK.
Verkoopt Cursusmarkt.com mijn gegevens aan derden?
Nee, Cursusmarkt.com verkoopt uw gegevens niet aan derden.
Kan ik een factuur krijgen?
Om de advertentiekosten zo laag mogelijk te houden, worden in principe alleen facturen aangemaakt voor banners. Indien u toch een factuur wilt, kunt u contact opnemen met Cursusmarkt.com
Hoe kom ik in contact met de beheerder?
U kunt contact opnemen via het contactformulier als u vragen heeft, een banner wilt plaatsen, of suggesties of opmerkingen heeft. 

 

Copyright bij Cursusmarkt.com, alle rechten voorbehouden.